Naar de stoffenwinkel...In Japan!

Posted By: Marjolein Peeters In: Behind the scenes On: Monday, July 31, 2017 Comment: 0 Hit: 1003

Een paar weken geleden vond ik op een hele bijzondere manier nieuwe stoffen voor de Shibattitude Halsbanden.

Zoals je misschien wel weet, vind ik het ontzettend belangrijk om unieke en kwalitatief hoogwaardige spullen aan te bieden via Shibattitude. Ik koop nooit "kant en klare" producten en "Made in China" zul je nooit op een labeltje zien staan. Hoe idialistisch dat ook klinkt, het brengt wel wat uitdagingen met zich mee soms.

Bijvoorbeeld: In Europa is het bijna onmogelijk om mooie en goede stoffen te vinden met Japanse prints erop. Hoe graag ik het ook zou willen...een tripje naar Japan alleen om wat stoffen te scoren zou wat overdreven zijn vind je niet? En online stoffen kopen op afstand is ook nogal "tricky". Een enkele keer kocht ik stoffen in via internet. Maar toen de stoffen eenmaal arriveerden viel de kwaliteit me zo tegen dat ik ze nooit heb gebruikt voor Shibattitude. En omdat kwaliteit en mooie materialen heel belangrijk zijn voor mij, waren deze stoffen dus absoluut niet geschikt om mooie items mee te maken. Dag droom!

Sachiko

Dus...in eerste instantie viel een jaar geleden de droom om bijzondere halsbanden te maken in duigen. Want zonder een deugdelijke traditionele stof kon ik niet beginnen.

En toen ontmoette ik Sachiko!
Sachiko is een Japanse dame die in Nederland woont. Ik leerde haar kennen tijdens een workshop Japanse Calligrafie en we raakten aan de praat over mijn webshop en honden. Ze stelde voor dat haar moeder wel voor me kon winkelen in Japan. Zo gezegd, zo gedaan en een paar weken later ontving ik een pakket met de inmiddels bekende groene Karakusa stof! Haar moeder controleerde de kwaliteit van de stof, zodat ik zeker wist dat ik kreeg wat ik wenste :)
1 of 2 keer per jaar stuurt haar moeder me nu de stoffen op. Met meters tegelijk! Pas geleden nog de rode Karakusa stof, zodat ik nu 2 verschillende halsbanden heb voor je. Gemaakt van traditionele Japanse stoffen. Geen stoffen met bedrukking, maar echt mooie stoffen waar het motief in geweven is. 

 

Gedurende ongeveer een jaar staan deze mooie halsbanden dus in de webshop. En ik ben er ontzettend trots op! Niet alleen omdat ze zo mooi zijn, maar ook omdat jullie deze halsbanden tot 1 van de populairste items uit de webshop hebben gemaakt. En oals met alles ging het ook hier kriebelen. Ik wilde meer! Meer variatie, meer stijlen. Meer traditionele stoffen. Dus, het avontuur om nieuwe stoffen te vinden herhaalde zich. Dit keer schoot Nico te hulp!

Nico

Nico is een Nederlandse Shikoku fokker die ik regelmatig tegenkom op evenementen en shows. Hij is helemaal verknocht aan dit prachtige hondenras en fokt ze sinds een aantal jaren zelf. Sommige van zijn honden zijn bij hem thuis geboren. En soms verwelkomt hij een nieuwe pup die hij importeert uit Japan. Zo ook een paar weken geleden. Nico toog naar Japan om pupje "Sakura" op te halen en beloofde mij uit te kijken naar Japanse stoffenwinkels.


Op een vroege zondagochtend kreeg ik een messenger-bericht van Nico: "Ik sta NU in een stoffenwinkel!" De ene na de andere foto volgde. En ik zat te kirren van plezier achter mijn computer. De ene stof was nog mooier dan de andere. Nu had hij gerust die hele winkel kunnen leegkopen, maar dan had hij koffers te weinig gehad ;)

 

Uiteindelijk hebben we na wat op en neer berichten gekozen voor 7 prachtige nieuwe stoffen om een bijzondere collectie mee te maken. Ik koos voor 2 vrolijke Shiba-stofjes, 2 stofjes met Geluks-katten en 3 donkere en wat meer volwassen prints die zeer traditioneel zijn. En in deze blog natuurlijk een allereerste preview van deze stoffen.

Ik ben benieuwd! Welke stof zou jij kiezen voor een halsband?

The fabrics Nico Brought back for me from Japan

Comments

Leave your comment